Alle bør finne seg en coach!

Espen utsnitt 200

Hardt kjør på jobben gjennom mange år, dødsfall i familien og reorganisering av arbeidsplassen førte til at Espen Bakke Larsen møtte veggen for et par år siden. God coaching bidro til å få ham på bena igjen.

Espen er 39 år gammel, gift og har tre barn. Han er ingeniør, og har blant annet jobbet som prosjektleder innen olje- og gassektoren i en årrekke. Da selskapet han jobbet i omstrukturerte seg, ble han overflødig. Det ble den berømte dråpen som fikk begeret til å renne over, og han fikk en real knekk.

– Rett skal være rett, jeg fikk en bra sluttpakke og trengte ikke bekymre meg så mye om det økonomiske der og da, forteller Espen.

– Men selvtilliten fikk seg en smell, og jeg kjente på et sterkt behov for å finne en ny retning i livet.

På sosiale medier hadde jeg fulgt med Engasjert Byrå og Marianne Danielsen en tid, og tenkte at dette var noen som passet mine verdier og holdninger. Til slutt tok jeg kontakt med Marianne og fikk avtalt et møte.

– Jeg hadde nok håpet at det var jobb å få i byrået, men de hadde dessverre ikke ledig plass for meg på det tidspunktet. Marianne var imidlertid både åpen og lyttende, og hun stilte i tillegg kritiske spørsmål som fikk meg til å tenke litt videre. Det endte med at hun anbefalte meg å ta timer hos Hilde Merete, en av byråets dyktige coacher.

– Dette var starten på et løp som ble veldig verdifullt for meg. Noen synes kanskje at coaching høres litt mystisk og fremmed ut, men i bunn og grunn dreier det seg om gode samtaler der alt er tillatt og alt kan luftes. En god coach stiller de rette spørsmålene, og er i stand til å trekke ut essensen av svarene, slik at man får noe konkret å jobbe videre med. For meg var det viktig å lære å slappe av, og ikke minst legge bort stressende tanker så jeg kunne få en god natts søvn. Jeg ble i stand til å skille mellom "proff-Espen" og "privat-Espen", noe som kom både familien, meg selv og min blivende jobb til gode.

Jeg er rett og slett blitt mer bevisst på de ulike rollene jeg har, og kan konsentrere meg 100 % om det jeg holder på med til enhver tid.

– For en som har jobbet lenge i et miljø der man føler det er viktig å fremstå mest mulig sterk og på topp, var det dessuten deilig å få senket guarden og tørre å vise sine svake sider. Det er viktig å kunne åpne seg og lufte følelsene. Ellers kan det bygge seg opp som i en trykkoker; det vil jo smelle om ikke lokket løftes en gang i blant. Derfor sier jeg: Alle bør finne seg en coach. Gjerne en profesjonell en, men du finner coacher rundt deg ellers også – i form av venner, familie og folk du stoler på. Mennesker du kan ta den gode samtalen med. Det er mer enn viktig. Det er nødvendig!

I tillegg til coaching tok Espen også onlinekurset "Kunsten å markedsføre seg selv" gjennom Engasjert Byrå. Han rakk knapt å fullføre det før han fikk stilling som prosjektleder og rådgiver i Mometo AS, et konsulentfirma med IT og ledelse som spesialfelt. Der har han jobbet siden i vår.

 

Vil du vite mer om coaching? Ta kontakt med Kolbjørn Nordvik

Engasjert Byrå har levert:

Coaching
Onlinekurs