Tre egenskaper variasjon krever av deg!

Skrevet av Kolbjørn Nordvik. NLP-Coach og rådgiver i Engasjert Byrå.

kontrastblogg

Hva er smaken av nesten 60 grader forskjell på ei lita uke?

Lunsjpausen med gode venner på fjellturen, pakket inn i ull og dun i en snøskavl. Litt varmvann fra termosen forvandler den frysetørrede posen med real turmat til et velsmakende måltid (vel?!). Vipper mobilen ut av den hjemmesydde «soveposen» til iPhonen for å få tatt et bilde. Sjeldent har det smakt så godt med påfyll i nesten 26 minusgrader.

Fire dager senere – lunsjpause utenfor en meksikansk restaurant på 6th street i Austin, Texas. En kort pause i SXSW-festivalen. Den lille skyggen fra treet klarer ikke å skjerme for iPhonen på bordet. Den skrur seg av automatisk. 30 grader i skyggen blir for varmt for Apple-produkter!

Kontraster og variasjon i lunsjpausen er én ting, men hvordan fungerer det i arbeidshverdagen? Når det kommer til arbeidsoppgaver, ansvar, forventninger, rollebeskrivelse og kommunikasjonsbehov – hvordan takler vi variasjonen da?

I rollen som lederutvikler og coach ser jeg hver eneste dag behovet alle har for trygghet og forutsigbarhet på den ene siden – og utfordringer, variasjon og risiko på den andre.

Det er balansen mellom det kjente og det ukjente som bringer fram det beste i folk. De tre faktorene som i sterkest grad påvirker denne balansen, er etter min erfaring:

-      Evnen og viljen til å lære
-      Selvfølelse
-      Gjennomføringskraft

Og det er også disse faktorene som i stor grad påvirker hvordan vi håndterer variasjon i arbeidssituasjonen, enten det er selvvalgt eller som et resultat av ytre faktorer.

Evnen til å takle variasjon og omskiftelige forhold legger et godt grunnlag i tider der endringer skjer hele tiden. Utviklingen og endringene skjer raskere og raskere, de er større når de skjer – og sammenhengene er mer komplekse. Så hva krever det av oss å takle store variasjoner i arbeidshverdagen?

- Variasjon krever at du er våken og nysgjerrig. Hva skjer nå? Hvordan skal jeg forstå dette? Hvorfor er dette viktig for meg? Hva krever det av meg å fikse det – og hva skal til for å holde meg motivert?

- Variasjon krever en blanding av empati og selvtillit i avgjørende situasjoner. Hvordan tenker jeg når jeg står i dette? Hva må jeg gjøre og si nå? Hvordan blir dette oppfattet av dem rundt meg? Hvordan oppfatter jeg de andre – og hva gjør det med meg?

- Variasjon krever evnen til å velge, beslutte og gjennomføre – uten å alltid vite hva utfallet kommer til å bli. Når dette er situasjonen – hva gjør jeg nå? Hvis jeg bestemmer meg for dette – hvordan må jeg tenke videre? Hvis jeg velger å ikke gjøre det, hva skjer da?

Jeg ønsker deg lykke til med å takle alle former for variasjon - og skulle du trenge en PU (Personlig Utfordrer), hører jeg gjerne fra deg.