På FNs Jentedag, 11. oktober tar jenter over hundrevis av lederposisjoner over hele verden. I forbindelse med jentedagen var Kristin Marstad (16) fra Selbu, byråleder i Engasjert Byrå for én dag. Vi utfordret Kristin på å skrive en tekst om noe hun brenner for, og gjennom dette viser hun at jenter er viktige for å skape utvikling i verden. Les Kristins viktige tekst her: 

Vi må skape fremtiden sammen

Skrevet av Kristin Marstad (16) fra Selbu, byråleder i Engasjert Byrå for én dag 09.09.2017.

Kristin

Selbu er, som jeg vil tro, lik de fleste andre steder; I konstant bevegelse mot det nye og bedre. Og spørsmålet «hvordan ser fremtiden ut?» er ett av mange spørsmål som vi stiller oss selv for å kunne komme med et bilde på hvordan ting skal se ut, men også hvordan vi vil at det skal være å bo i det samfunnet vi nå skal skape.  Og alle mener forskjellig om hva som burde prioriteres, men spør du meg kommer jeg til å si; Skap trygghet for alle.

Skap det miljøet vi alle leter etter når vi etterhvert spør oss selv «Hvor hører jeg hjemme?». For hjemme er ikke bare et hus eller en familie. Et hjem er så mangt. For meg så er hjemme det stedet der jeg føler at jeg kan være den beste meg og at det er helt greit, men også det stedet der jeg kan ha grått foran alle jeg kjenner og de fortsatt tar meg imot med åpne armer. Skap et hjem der alle føler at de er inkludert og respektert. Skap et hjem som går hånd i hånd med samfunnet, slik at om man ikke er den man vil være, så får du hjelp av de rundt seg, til å bli den man vil være. Hjemme for meg er det stedet der jeg ser at alle kan være den de er og føle at de bidrar med det de klarer og kan bidra med. Uansett alder og personlighet.

Når vi skal opp og frem i verden så er det viktig at alle blir inkludert og at alle som ønsker å gjøre en endring får si sitt. For i ei lita bygd som Selbu som et eksempel, så ønsker vi ungdommen å være med og føle at vi blir hørt. Ungdommer har ikke nødvendigvis kompetanse og kunnskap til å gi de direkte rådene som det letes etter, men det en ungdom har, er erfaring innen de temaene og sakene som en velger å engasjere seg i. Og det å jobbe med noe som en ikke har kunnskap innen kan være ukomfortabelt når det forventes at en kan alle fagord og navn, men det betyr ikke at vi ikke kan lære.

La oss bli sett for den vi er og å bli behandlet og respektert som medlemmer av samfunnet. Ungdommen kommer med innslag i saker som handler om oss. Se oss for den vi er og lytt til oss, vi vil bare godt.