Lyst på jobben som byråleder i Engasjert Byrå for en dag?

Skrevet av Marianne Danielsen, byråleder i Engasjert Byrå

PKF_2812

På FNs Jentedag, 11. oktober tar jenter over hundrevis av lederposisjoner over hele verden. Er du mellom 15 - 17 år? Da kan lederjobben i Engasjert Byrå bli din!

På Initiativ fra Plan International Norge gir politikere, administrerende direktører og andre ledere over hele verden fra seg stillingen for en dag, for å sette fokus på likestilling og jenters rettigheter. Deriblant gir vår daglig leder Marianne Danielsen fra seg sjefstolen til en modig og nysgjerrig jente som ønsker å lede Engasjert Byrå's virksomhet for en dag.

Ekskludert fra lederstillinger

Jenter og kvinner ekskluderes fra arenaer med makt og innflytelse. Bare ti av 152 av verdens valgte statsoverhoder, og 14 av 194 regjeringsoverhoder i verden er kvinner. I tillegg er mindre enn fire prosent av konsernsjefene for verdens 500 mest fremtredende selskaper kvinner.

I år vil det bli nærmere 500 «takeovers» i 70 land. Statsministeren i Finland, administrerende direktør for Google Australia og borgermesteren i Paris er noen av dem som gir fra seg jobben sin.

Som daglig leder for en dag får du et innblikk i hvordan vi i Engasjert Byrå jobber, være med å styre sosiale medier og få delta i våre interne og eksterne prosjekter.

– Her i Engasjert Byrå jobber vi med å påvirke og løfte de sakene vi tror på og brenner for. For oss er jenters rettigheter og likestilling en hjertesak, og vi ser det som naturlig å sette fokus på dette. Jeg håper mange lederspirer søker på det jeg synes er verdens beste jobb. En dag som leder for Trondheims mest engasjerte og modige byrå er en gyllen mulighet til å både lære og oppleve noe helt unikt, sier Marianne Danielsen, daglig leder i Engasjert Byrå.

Slik søker du:

Send en liten søknad hvor du forteller om deg selv, hvorfor du ønsker å engasjere deg og hvordan en drømmedag i Engasjert Byrå ser ut for deg. Send søknaden til [email protected], og merk den med "Girlstakeover". Maks 500 ord. Søknadsfrist: 5.oktober.