GULLIMUNN - en suksessoppskrift

Gullimunn _gjeng3

Om du var på Trøndersk Matfestival i forrige uke la du kanskje merke til denne glade gjengen fra Innherred, kanskje hørte du dem også stemme i med sin egen rungende urkorn-sang. De engasjerte og dyktige gründerne ble nominert til beste stand under festivalen, derfor vil vi benytte anledningen til å fortelle litt om vårt samarbeid med å utvikle identiteten deres.

Engasjert Byrå har vært så heldig å få være med på denne prosessen helt fra starten, fra de 4 gårdene gikk sammen om produksjon av gamle kornsorter som er så bra for både kropp og gane. Høyt næringsinnhold, mykere glutenstruktur (=bedre for magen) og ikke minst mer smak, det var ingen tvil - navnet måtte bli GULLIMUNN. Dette kom vi fram til etter en workshop sammen med gründerne selv. Vi starter gjerne identitetsjobben med denne type workshop. Nyttig for oss, for da får vi best mulig innblikk i hvordan kunden ønsker å fremstå, og bra for kunden som får eierskap og og en profil han lett kan identifisere seg med, siden han selv har tatt del i prosessen.

Når navnet var klart, var det opp til AD Ingunn å utforme identiteten. Det måtte bli slik. Ingunn baker sent og tidlig, og har et spesielt blikk for sterk og synlig design, noe som må til når et produkt skal konkurrere i butikkhyllene. Her ser du noen glimt fra det som er laget til nå.

Gullimunn _logo1

Med et mykt og feminint navn som GULLIMUNN måtte logoen bli litt mer maskulin og tøff. Inspirert av svimerket og med fokus på selve kornaksen ble logoen tydelig og lett gjenkjennbar. 

 
Gullimunn _logo2
 Gullimunn _mønster
 
Gullimunn _etiketter
 Brødposer
Gullimunn _nettside

Som en del av identiteten laget vi også forslag på generell stand. Det tok GULLIMUNN med seg elementer fra på Matfestivalen, og vi blir selvsagt stolte når kunden inspireres til å ta i bruk og forvalte identiteten sin, og til og med bli nominert for det.

Om du ble fristet til å prøve de fantastiske produktene, vil vi anbefale å starte med
Ingunns beste matpakkebrød. Enkelt og utrolig godt, både i matpakke og til aioli ved middagsbordet. Saftig og holder seg ferskt lenge. En garantert suksessoppskrift :-)

Brødbakst

 

300 g Spelt sikta
100 g Spelt sammalt fin eller Dala landhvete sammalt fin
50 g Svedjerug sammalt fin
100 g havregryn
0,5 ts tørrgjær
1 ts salt
1 ts flytende honning
4 dl kaldt vann
Solsikke- og gresskarkjerner til topping

Røres sammen og helles i en brødform som smøres med rapsolje først.
Strø solsikke- og gresskarkjerner på toppen. La brødformen stå på kjøkkenbenken til neste dag (eller ca 10 timer). Stekes i ovn på 200 gr i ca 45 min, og avkjøles på rist.
Vel bekomme!

comments powered by Disqus