Har du angst for å holde presentasjoner?

av Hilde Merete

Jeg sitter på første rad. Bak meg sitter et endeløst hav av ansikter. Forventningsfulle sådanne. Foredragsholderen på podiet er i ferd med å avslutte sitt innlegg. Jeg ser på klokken for n´te gang. 5 min igjen til jeg skal opp på scenen. Jeg hører lyden av min egen hjertebank. Jeg kaster et blikk ned mot magen min og ser at brystkassen min hever og senker seg i raskt tempo. Håndflatene mine er svette og hodet har sluttet å fungere. Kommer noen til å se at jeg svetter? Og kommer det til å synes at knærne mine for øyeblikket er laget av en eller annen type gele? Vil stemmen min bære helt til bakerste rad?

Jeg vet hva som kommer til å skje. Jeg kommer til å glemme det jeg skal si. Eller - jeg kommer til å snuble i trappa på vei opp. Pinlig! Tenk om jeg får bare ett spørsmål - og så kan jeg ikke svare på akkurat det? Jeg kommer til å dumme meg ut. Kanskje jeg rett og slett besvimer? Noe kommer til å skje. Garantert! Hvorfor lot jeg meg overtale til dette? Det er da sikkert mange som kan mye mer enn meg om dette?

Kjenner du igjen denne følelsen når du skal holde foredrag? Eller er disse følelsene så altoppslukende at du velger dem bort og rett og slett ikke holder foredrag? Du er ikke alene. Det å snakke foran en forsamling, står for veldig mange som den ultimate "ut av komfortsone"-opplevelsen.

Å bli en god foredragsholder krever mye trening. En grundig forberedelse er alfa og omega. Mental trening likeså. Hos Engasjert Byrå har vi god erfaring med både 1-1 coaching, mentoring, mental trening, kurs og lederstøtte i slike sammenhenger. Her vil du få sjansen til å trene med fokus på å øke din egen trygghet i forkant av neste presentasjon. 

Dersom dette er interessant for deg, er du velkommen til å ta kontakt med:

hilde.merete.klungerbo@engasjertbyra.no

gro.eide@engasjertbyra.no

christian.banken@engasjertbyra.no

marianne.danielsen@engsjertbyra.no

kolbjorn.nordvik@engasjertbyra.no

comments powered by Disqus