Vi vil så gjerne hjelpe

Trondheim får stadig flere innbyggere – noen kommer på den naturligste måten, andre er innflyttere. Byen får stadig større mangfold, og alle mulighetene vi har i byen vår gjør den til et godt og spennende sted å bo.

Som en del av byens næringsliv engasjerer vi oss i utviklingen av Trondheim. Dette gjør vi på flere måter, og en av dem er at vi har et sterkt engasjement for NHOs initiativ Global Future. En mentorordning som har som målsetning å få ledere i trøndersk næringsliv til å veilede mennesker av utenlandsk opprinnelse med høy kompetanse så de får jobbene de faktisk fortjener. En viktig oppgave. Vi i Engasjert Byrå bidrar som mentorer og som motivatorer i Global Future.

På mandag denne uken banket det på døren til Engasjert Byrå. Der stod Andrea fra Kroatia og Bogdan fra Serbia. De ønsket seg jobb hos oss. Begge har flotte, komplette og interessante CV'er – og viser initiativ og engasjement ved å troppe opp og spørre etter daglig leder i byrået.

Jeg har tidligere fortalt på bloggen at jeg elsker å møte mennesker. Og Bogdan og Andrea er intet unntak. Utfordringen min ligger i at jeg har så liten tid – til å hjelpe dem. Andrea hadde vært 3 måneder i Norge, Bogdan litt lenger, men begge snakket godt norsk til å ha vært her så kort tid. Jeg ble imponert, og begge er kommet til Trondheim fordi partnerene deres har fått seg jobb her. Og nå ønsker de seg jobb selv – selvsagt.

Jeg skulle gjerne ha hjulpet dem. Snakket mer med dem. Gitt dem tips. Gitt dem motivasjon til å fortsette sin søken etter jobb. Gitt dem tilgang på nettverket mitt – og rett og slett hjulpet dem et hakk videre mot en fremtid i Trondheim. Men akkurat denne mandagen hadde jeg ikke tid.

Derfor skriver jeg denne bloggposten, for å løfte frem problemstillingen, anerkjenne Andrea og Bogdan for det initiativet de viser – og for å se om det er noen i nettverket som har tid og lyst til å hjelpe dem videre?

 

/Marianne

 

 

 

comments powered by Disqus